I kväll har William haft barnvakt. Jag och Viktor har varit på Svenska Krogen och ätit och druckit väldigt gott.
Om ca tre veckor firar vi 10-årsdag, men då jobbar Viktor så jag passade på att bjuda ut honom nu. Det var en överraskning, men han hade listat ut innan vad vi skulle göra. Nåväl, vi har varit på Svenska Krogen ett par tre gånger innan och alltid blivit väl bemötta. För er som inte bor i Borås kan jag berätta att detta är den enda restaurangen i Borås som blivit tilldelade en stjärna i White Guide tre år i rad.
När vi kommer idag så möts vi av ett stort leende av Mia, en av ägarna. Vi blir tilldelade ett bord och får menyn, allt går snabbt och smidigt. Jag väljer (såklart) löjrom till förrätt och Viktor tar en blandning av små förrätter bestående av sikrom, löjrom och vitlöksbröd. Till detta blir vi rekommenderade ett vitt Chardonnay Terret. Ett ljuvligt gott vitt vin.
Innan förrätterna kommer in så får vi en aptitretare bestående av en skogssvampssoppa på trattkantarell och tryffelolja och en surdegskrutong. Efter soppan får vi in en brödtalrik med tre olika sorters bröd på. Kavringen var fantastisk god.
Vinet till huvudrätten fick vi prova oss fram till. Mia kommer med tre olika röda i tre olika prisklasser. Alla tre var goda och alla tre passade lika bra till maten, MEN, när man får testa tre olika så märker man verkligen skillnad på vin och vin. Det första, också det billigaste, var helt ok men hade en ganska fattig smak. Det andra var inget vin i vår smak utan det tredje var det som föll oss på läppen. När vi smakade på det första igen så var det faktiskt riktigt o-gott. Hade vi bara fått in det så hade vi nog inte tänkt så mycket på det utan varit nöjda. Detta är första gången som jag varit med om att man som kund har haft möjlighet att smaka och välja själv vilket man vill ha. Oftast tar man ett husets och sedan är man nöjd.
Huvudrätten bestod av hängmörad oxrygg med hemslagen bea och hemgjorda pommes. Det var verkligen supergott. Jag sa till Viktor att det var något av det bästa jag ätit sedan vi var där sist. Så gott är det. Allt är perfekt tillagat.
Till dessert tog jag en chokladfondant med kolakräm och snickersglass. Supergott, men här började min mage säga stopp. Jag var proppmätt. Det är verkligen ett gott betyg från min sida.
Vi satt kvar en stund och smälte all den goda maten och drack upp det sista av vinet. Eller som Mia påpekade, njöt av att vara barnfria. Det kan nog stämma, för det var skönt att få vara bara vi två.
När man kommer till Svenska Krogen så känner man sig alltid välbemött. Trots att vi inte har varit där på ett par år ungefär, kommer hon ändå ihåg oss. Hon vet att vi har varit på Bali, att vi gav mina föräldrar ett presentkort där på alla hjärtans dag för några år sedan. Dess utom tar hon sig tid till att prata med oss. Inte bara ta upp beställning, dela ut mat och ta betalt. Hon stannar kvar och byter några extra ord. Det tycker jag är mycket värt. Den personliga servicen ser man inte på många ställen längre.
Jag kan inte annat göra än att rekommendera Johan och Mias fantastiska restaurang. Det är kanske lite dyrare än snittet, men en trerätters måltid med två glas vin (av det lite dyrare slaget) gick på ca 1500:-. Det är helt ok,, för man får verkligen vad man betalar för. Det är verkligen lagat och serverat med hjärta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar